Belangrijke veiligheidswaarschuwing: Hela Satésaus, Merba Paasassorti & Lunetta Sprits

  • Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt
Van oorsprong tot assortiment en recepten

Mosselen

Mosselen zijn al jaren een geliefd product in Nederland. Het mosselseizoen loopt grofweg van juli tot half april. Wanneer dit seizoen begint, genieten we in Nederland met volle teugen van dit product. Sligro biedt een ruim assortiment van goede kwaliteit en met hoog vleesgehalte. Wij helpen je graag op weg om zoveel mogelijk uit dit mooie seizoen te halen!

 

×

Mosselen bij Sligro

Sligro helpt je graag op weg bij het creëren van een unieke mosselbeleving voor je gast. Laat je inspireren en lees meer over hoe je mosselen het beste kunt bewaren, bereiden en hoe je ze extra onderscheidend presenteert. 

Elk seizoen serveert Sligro bij diverse vestigingen en gelegenheden de lekkerste mosselen uit de grootste mosselpan ter wereld, volgens het Guinness Book of Records. Ontdek nu de verschillende soorten en wat deze mosselen zo bijzonder maakt. 

Eerste mosselsleep

In juni 2023 voeren in alle vroegte de visspecialisten van SmitVis uit voor de eerste mosselsleep. De kwaliteit en het vleespercentage zien er weer veelbelovend uit. De verse mosselen zullen vanaf juni als eerste bij Sligro te koop aangeboden worden. 

Op dit moment staan er geen events met de grootste mosselpan gepland. Houd deze website en onze socialmediakanalen in de gaten voor aankomende data.

Mossel assortiment

Smitvis

Waarom de Zeeuwse mosselen van SmitVis? De bodemcultuur mosselen van SmitVis zijn zorgvuldig geselecteerd op basis van schelpgrootte en vleesgewicht. Dit alles tegen een aantrekkelijke prijs. Bovendien zijn de mosselen van SmitVis MSC-gecertificeerd, waardoor u verzekerd bent van een duurzame en verantwoorde productie. 

 

Zeeland's roem

Zeeland’s Roem is een Zeeuws familiebedrijf met 75 jaar ervaring. Het is een van de grootste schaal- en schelpdierenproducenten van Europa. Zeeland’s Roem is Sligro’s huisleverancier van mosselen, oesters en schaaldieren. De mosselen van Zeelands’s Roem zijn MSC-gecertificeerd, wat betekent dat ze duurzaam en verantwoord zijn geproduceerd. 

Wijn en mosselen

Welke wijn bij mosselen? Bij het selecteren van de juiste wijn is het belangrijk om te kijken naar de intensiteit van het gerecht. Een stevig gerecht vraagt om een volle smaak, terwijl een frisse bereiding een frisse wijn vereist. 

Het is altijd een kwestie van persoonlijke voorkeur en experimenteren om de perfecte wijn-spijscombinatie te vinden die bij uw mosselgerecht past.

Bier met mosselen

Het serveren van frisse bieren, zoals witbieren zijn bij het eten van mosselen vaak een goede keuze. De citrussmaken in deze bieren combineren namelijk goed met de mosselen. Bij het selecteren van de juiste bieren moet je natuurlijk ook rekening houden met het gerecht. Bij een mosselgerecht met spek kan je het beste een bier drinken met donkere mouten, zoals amber.

Ga je de mosselen bereiden in bier? Denk dan aan een tripel, witbier of zelfs cider. 

Tips voor mosselen

✔ Houdt rekening met 1kg mosselen per persoon 
✔ Mosselen bereiden op de BBQ? Bestrijk de mosselen royaal met olijfolie en leg ze in een vuurvaste schaal met een scheut witte azijn. Zet de schaal op het hete rooster totdat de schelpen opengaan.  
✔ Verse mosselen invriezen? Dat kan! Kook eerst de mosselen en haal ze dan uit de schelp. Vries ze in of bewaar de mosselen maximaal drie dagen in de koelkast. 

Bodemcultuur mosselen

Bodemcultuur mosselen zijn de meest voorkomende mosselen en groeien op de mosselbanken in de Oosterschelde. In het water van deze zeearm vinden ze alle voedingsstoffen die ze nodig hebben, waardoor ze gezond opgroeien. De bodemcultuur mosselen worden ook gevangen in de Waddenzee, waarna ze naar de Oosterschelde worden gebracht. Het resultaat is een Zeeuwse mossel die wereldwijd bekend staat om zijn smaak en structuur. 

.

Hangcultuur mosselen

Mosselen met een hangcultuur leven niet op de bodem, maar hangen in netten in de stroming. Hierdoor krijgen de hangcultuur mosselen meer voeding, zijn ze eerder klaar voor consumptie en hebben ze vaak een hoger vleesgewicht dan de soortgenoten op de bodem. Het kweken is een kleinschalige activiteit met een zeer beperkte invloed op de omgeving, hierdoor mag het een duurzame kweekmethode worden genoemd. De mosselen zijn MSC-gecertificeerd en zijn alleen verkrijgbaar in de maand mei. 

Mosselassortiment bodemcultuur

Ontdek bij Sligro diverse mosselsorteringen en verpakkingseenheden. Onze mosselen zijn verkrijgbaar in waterdichte verpakkingen van 2 en 5 kilo, maar ook in jutezakken van 15 kilo.

  Stuks per kilo 1 kilo 2 kilo 5 kilo 15 kilo
Zeeland's Roem Goudmerk < 42   X X X
Zeeland's Roem Jumbo 45-50   X X X
Zeeland's Roem Imperial 55-60   X X X
Zeeland's Roem Super 60-75 X X X X
Zeeland's Roem Extra 75+   X X  
SmitVis horeca 43-50 X X X X
SmitVis Super 65-75   X