Alles over de aangescherpte coronamaatregelen & Recall voor CSM Bakery en La Lorraine. Meer informatie

  • Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een Sligro in de buurt

Mosselen

Het beste uit de zee vers op je bord

De voordelen van mosselen:

#1 Mosselseizoen: van eind juni tot en met eind april
#2 Zeeuwse mosselen: verser dan vers
#3 Bodemcultuurmosselen uit de Oosterschelde
#4 Hangcultuurmosselen MSC-gecertificeerd
#5 Aantrekkelijk en uitgebreid POS-pakket speciaal voor horeca

Wanneer de nieuwe mosselen er weer zijn, genieten we in Nederland met volle teugen van dit heerlijke seizoensproduct. Sligro biedt mosselen van goede kwaliteit en met een hoog vleesgehalte. Maar er zijn meer redenen om mosselen op de menukaart te zetten. Wij helpen je op weg om zoveel mogelijk uit dit mooie seizoen te halen. Ontdek de verschillende soorten bij Sligro en wat deze mosselen zo bijzonder maakt. Maar ook hoe je ze bewaart, bereidt en ze extra onderscheidend presenteert. Alles om je gast een unieke mossel-beleving te bieden.

Mosselen on ice

Kook de mosselen in een jus van gele curry. Als de schelp van de mossel gevuld wordt, gaat onderin een klein lepeltje van de curry jus. Garneer de mossel met zoetzure dungesneden radijs (mengsel van water, limoen, azijn en suiker). Garneer af met citrusafrikaan, tuinkers en bosui. Eet de mossel met een paar druppeltjes citroensap op crushed ice. 

Loaded mosselen

Gebruik gepaneerde mosselen en frituur deze. Laat de mosselen na het frituren uitlekken en zout ze licht na met zeezout en gerookt paprikapoeder. Dresseer de mosselen met parmezaanse kaas, groene asperge, mayonaise van lavas, waterkers, radijs, zeekraal en rode peper. Strooi tot slot een klein beetje zeealg over de loaded mosselen.

Pikante mosselen

Fruit selderij, prei, knoflook, wortel, ui, thijm en rode peper aan in zonnebloemolie en blus af met witte wijn en tomatensap (pikant). Voeg hier mosselen aan toe en kook ze kort in een afgedekte pan. Haal ze uit het vocht zodra ze open gaan. Zeef het vocht en vang het op. Voeg hier een dessertlepel tomatenpuree en wat verse peper aan toe en laat dit inkoken tot de jus een mooie consistentie heeft. Pliceer wat kleine tomaatjes om te dresseren, breng op smaak met olijfolie, peper en zout. Snij deze door en dresseer de tomaatjes tussen de mosselen. Zet met een spuitzakje wat puntjes crème fraiche. Doe hetzelfde met de gefermenteerde knoflook. Steek er tot slot wat jonge zeekraal en wat blaadjes koriander tussen. Serveer de pikante tomatenjus met een paar lepels onder in het bord. 

Go exclusive

Kook de mosselen in witte wijn, venkel, thijm, knoflook, prei, ui en knolselderij. Kook ze zo kort mogelijk, zodat ze sappig blijven. Bouw het gerecht op met joselito ham. Leg deze om en om met de mosselen op het bord. Maak een jus van schaaldierenfond met room en saffraan, voeg hier wat kookvocht van de mosselen aan toe. Leg een halve gegrilde artisjok tegen de mosselen aan en dresseer hier de jonge raapsteel tegen aan. Sprenk hier wat olijfolie overheen. Garneer het gerecht met wat citroenmelisse, citroenkaviaar pareltjes, zeewiertempura en citroengrasolie.

Bodemcultuurmosselen

Bodemcultuurmosselen zijn de meest gangbare mosselen. Ze groeien op mosselbanken in de Oosterschelde. In het water van deze zeearm vinden ze alle voeding die ze nodig hebben, waardoor ze gezond opgroeien. Maar bodemcultuurmosselen vissen we ook in de Waddenzee. Deze gaan vervolgens naar de Oosterschelde. Het resultaat? Een Zeeuwse mossel die wereldberoemd is vanwege zijn smaak en structuur.

Hangcultuurmosselen

Mosselen met een hangcultuur leven niet op de bodem, maar hangen in netten in de stroming. Daar krijgen ze meer voeding dan hun soortgenoten op de bodem. Ze zijn dan ook eerder klaar voor consumptie. Bovendien hebben deze mosselen vaak een hoger vleesgewicht en een zachtere schelp. Het kweken is een kleinschalige activiteit met een zeer beperkte invloed op de omgeving. Daarom mag het met recht een duurzame kweekmethode genoemd worden. De mosselen zijn ook MSC-gecertificeerd. Houd er rekening mee dat hangcultuurmosselen alleen verkrijgbaar zijn in de maand mei.

Mosselassortiment

Ontdek bij Sligro diverse mosselsorteringen en verpakkingseenheden. Onze mosselen zijn verkrijgbaar in waterdichte verpakkingen van 2 en 5 kilo, maar ook in jutezakken van 15 kilo.

Bodemcultuur

  Stuks per kilo 1 kilo 2 kilo 5 kilo 15 kilo
Zeeland's Roem Goudmerk <42   X X X
Zeeland's Roem Jumbo 45-50   X X X
Zeeland's Roem Imperial 55-60   X X X
Zeeland's Roem Super 60-75 X X X X
Zeeland's Roem Extra 75+   X X  
SmitVis Jumbo 43-50 X X X X
SmitVis Super 65-75   X    

Zeeland’s Roem

Zeeland’s Roem is een Zeeuws familiebedrijf met 75 jaar ervaring. Het is een van de grootste schaal- en schelpdierenproducenten in Europa. Zeeland’s Roem is Sligro’s huisleverancier van mosselen, oesters en schaaldieren. Het bedrijf is toekomstgericht door opzetten en uitvoeren van aquacultuurprojecten en hun unieke schelpdier hatchery. De mosselen van Zeelands’s Roem zijn MSC-gecertificeerd.

SmitVis

Wat de Zeeuwse mosselen van SmitVis speciaal maakt? De maatvoering. Bodemcultuurmosselen van SmitVis zijn er in sortering Jumbo. Deze 100% Jumbo-sortering zijn extra geselecteerd op schelpgrootte en vleesgewicht tegen een aantrekkelijke prijs. Ook de mosselen van SmitVis zijn MSC-gecertificeerd.

Greenshell mosselen

De Nieuw-Zeelandse greenshell mussel met zijn heldergroene rand is wellicht de mooiste mossel ter wereld. Uitstekende mossel om mee te gratineren.

Bouchot mosselen

De bouchot mosselen zijn hangcultuurmosselen en deze worden gekweekt in Le Crotoy of Baie Mont St. Michel. De mosselen zijn kleiner dan de Zeeuwse maar zeer smaakvol met een hoog vetpercentage.

Mosselwijnen

Welke wijn bij welk mosselgerecht? Klassiek gekookt met prei en witte wijn of gewokt met curry en kokosmelk? Bereiding en smaakmakers bepalen de wijnkeuze: we zoeken harmonie.

Een stevig gerecht vraagt een volle wijn, een frisse bereiding een frisse wijn. Voor een verfrissende beleving heeft de wijn net iets meer zuren nodig dan het mosselgerecht.

Fles 75 cl
Fles 75 cl
Domaine Louis Moreau
Petit Chablis
Fles 75 cl
Van 6.99 voor 5.99
Rudolf May
Silvaner
Fles 75 cl
6,99 5,99
Corte Giara
Pinot Grigio
Fles 75 cl
Paco & Lola
Albariño
Fles 75 cl
Fles 75 cl
Bij 6 3,99 p/st.
Quinta Da Lixa
Alvarinho
Fles 75 cl
5,99
Schloss Vollrads
Riesling Trocken
Fles 75 cl
Himmelstiege
Veltliner smaragd
Fles 75 cl
Fles 75 cl

Bier met mosselen

Bier serveren bij mosselen? Bieren met een fris karakter, zoals witbieren, zijn meestal een goede keuze. Een citrussmaak combineert namelijk net als met vis ook vaak prima met mosselen. Al is India Pale Ale lastiger te combineren: dit bier is erg bitter en afhankelijk van de gebruikte hop te fruitig of te sterk. Bij een mosselgerecht met spek ga je voor een tripel of zelfs een bier met donkere mouten, zoals een amber. Bereid je mosselen in bier? Denk aan tripel, witbier en zelfs cider. En wanneer je een bier gebruikt om in te stoven of in een saus: dit bier smaakt vaak ook in een glas goed bij het gerecht.

Gulpener
Korenwolf
8 flesjes x 30 cl
8 flesjes x 33 cl
Wieckse
Witte
4 multipacks x 6 flesjes x 30 cl
Brand
Weizen
8 flesjes x 30 cl

Verkooppakket

Speciaal voor de horeca heeft SmitVis een uitgebreid POS-pakket samengesteld: met raamposters, spandoeken, beachflags en tafelkaarten. En ook jute mosselbalen. Vraag ernaar bij je accountmanager of visspecialist van SmitVis.

SmitVis mosselen spandoek
200 x 50 cm
Art. nr. 206627

SmitVis mosselen spandoek
300 x 75 cm
Art. nr. 206643

SmitVis mosselen tafelkaartjes
Set 10 stuks
Art. nr. 206703

SmitVis mosselen jute zak bedrukt
Pak 2 stuks
Art. nr. 027388

Groenten en kruiden

Zak 500 gram
Bus 150 gram
Sligro Spice Market
Mosselkruiden fijn
Blik 60 gram
Sligro Spice Market
Mosselkruiden fijn
Zak 250 gram
Pot 260 gram
Zeeland's Roem
Mosselkruiden
Zakje 15 gram

Mosselvlees, azijn en sauzen

Zak 1 kilo
Zeeland's Roem
Mosselen in Azijn, MSC
Pot 37 cl
Zeeland's Roem
Mosseldipsaus
Bakje 210 gram
Van 3.05 voor 2.79
O'life Culinaise
Ravigotte
Pot 30 cl
3,05 2,79
Van 3.05 voor 2.79
O'life Culinaise
Peppadew
Pot 30 cl
3,05 2,79

Mosselpannen

Een brede, lage en niet te dikke mosselpan is ideaal voor de bereiding. De schelpen hebben de ruimte om te openen en worden minder snel droog of taai. Sligro heeft 3 maten mosselpannen in het assortiment. Keuze uit de klassieke zwarte mosselpan met maatvoering 24 centimeter en 18 centimeter of de mini mosselpan.

Per stuk
Per stuk
Per stuk

Tips voor mosselen

  • Mosselen kan je ook bereiden op de barbecue! Bestrijk de gewassen mosselen royaal met olijfolie (met een rub) en leg ze in een vuurvaste schaal met een scheut witte azijn. Zet de schaal daarna op het hete rooster van een gesloten barbecue totdat de schelpen opengaan.

  • Verse mosselen in de schelp kun je niet invriezen. Je kunt de mosselen wel koken, uit de schelp halen en dan invriezen of tot drie dagen in de koelkast bewaren. Prima om later te frituren of te bereiden in een salade.

  • Onze Nederlandse mosselen zijn voorzien van het MSC-keurmerk, wat een verantwoorde vangst garandeert. Gasten zijn vaak geïnteresseerd in het verhaal achter het product. Laat ze daarvan meegenieten en je creëert gegarandeerd nieuwe ambassadeurs.

  • Mosselen zijn een seizoensproduct. Zorg dat je er vroeg in het seizoen bij bent. Mensen eten namelijk maar een paar keer per jaar mosselen. Zorg dat je één van die momenten pakt. Het verkooppakket van SmitVis helpt je extra duidelijk communiceren dat je mosselen verkoopt.