• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Wild met een moderne saus

Tegenwoordig kan je bijna alle ingrediënten het hele jaar door kopen, behalve wild. Wildgerechten blijven daardoor speciaal. Naast dat het speciaal is, zit het ook vol tradities zoals ook tijdens de feestdagen die erna volgen. Het creëren van mooie, smaakvolle wildgerechten blijft dan ook elk jaar weer een feestje. Maar, hoe serveer je deze traditionele gerechten in een moderner jasje? Gezien wild steviger en meer uitgesproken is van smaak dan regulier vlees heeft het een krachtige saus nodig, die daarnaast niet ook heel zwaar valt. Het kan een uitdaging zijn om deze gerechten te moderniseren, bijvoorbeeld door gerechten af te maken met wat lichtere sauzen. Maak gebruik van kwalitatieve basisfonds, -jus en -sauzen, zodat je ruimte overhoudt om je eigen signatuur aan het gerecht te geven. Op welke manier maak jij de perfecte, moderne saus?

Balans in je gerecht

Ook in het wildseizoen gaan groenten steeds meer een hoofdrol spelen, denk aan aardse groenten zoals winterpenen, pastinaak, knolselderij, knolraap, spruiten en pompoen. 

Zorg ervoor dat je gerechten in evenwicht zijn; dat de componenten in het gerecht elkaar aanvullen. Probeer tevens tijd te besparen waar je kan. Zo kan je bij deze hertenfilet met geroosterde kool, aardappelwafels en olijvenjus de kool en aardappelwafels in de mise en place al klaarzetten. Deze hoef je dan alleen nog maar te regenereren. Helaas is het met minder krachten in de keuken niet altijd haalbaar om alles zelf te maken. Maak voor jezelf de afweging waar je tijd in wilt stoppen en wat je zelf wilt maken, en waar je met behulp van kwalitatieve basis-ingrediënten tijd kan besparen. Ook bij dit gerecht is ervoor gekozen om een kant en klare fond als basis voor de saus te gebruiken. Door deze te verrijken met sjalotten, olijven en een tapenade wordt er toch een eigen, moderne twist aan gegeven.

Tijdbesparende producten

Met minder mensen in de keuken en verschillende personeelsleden die op verschillende dagen werken, krijg je helaas nooit elke keer die zelfde consistente smaak waar jouw gast voor terug komt. Met het gebruik van kwalitatieve basisproducten houd je ruimte over om bijvoorbeeld een extra garnituurtje te maken. Als je zelf een demi-glace maakt ben je hier soms tot wel 20 uur mee bezig. Deze tijd kan je besparen door het kiezen voor een kwalitatieve kant en klaar demi-glace; een klassieke basis waar je veel afleidingen van kan maken en je eigen signatuur aan kunt geven. De Knorr Professional Demi Glace is een kant en klare saus, maar met een smaakintensiteit en glans alsof deze zelfgemaakt is. Maar, er zijn ook zeker andere kwalitatieve sauzen die goed bij wild passen; bijvoorbeeld een rode wijnsaus, een wild- of gevogeltefond. En, vergeet ook de kalfsjus niet; een lichtere basis waarmee je veel kanten op kunt. Bekijk welke saus het beste bij jouw keukenproces en gerechten past!

Een greep uit het assortiment