• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

De lekkerste kaas

Een kaasplank is heerlijk als dessert, maar past ook perfect bij de borrel. Maar hoe stel je nu een kaasplankje samen? Onze specialisten adviseren je graag. Kaas combineert namelijk goed met zoete smaken. Zo kunnen noten, gedroogde vijgen en druiven een mooie tegenhanger zijn voor de vaak uitgesproken smaken van de kazen. Maar de mogelijkheden zijn eindeloos.

Wijn en kaas

Ouderwets natafelen

Ga voor klassiek met een uitgebreide kaasplank. Serveer hierbij bijpassende wijnen of kies voor de port waar al deze verrassende kazen heel goed bij passen.

Huugs en Jans Reypenaer-kaas

In het Reypeaer kaashuis in Woerden wordt al sinds 1906 traditionele Reypenaer-kaas gemaakt. Maar waar komt nu die unieke Reypenaer smaak vandaan? We gingen met Executive chef van ZiN Inspiratielab, Sietse Blummel, op culinaire reis door Nederland en vroegen het aan Jan en Huug zelf. 

"We rijpen nog steeds zoals onze overgrootvader dat deed; zonder machines, zonder koeling en zonder verwarming. We geven ons compleeet over aan de natuurlijke omstandigheden."

Sietse creërde met de smaakvolle kaas een uniek gerecht met tomaat en olijf, wat kan dienen als voor- tussen of nagerecht.  

 

Bijzondere kaasrecepten

GEROOSTERDE CAMEMBERT

Geroosterde camembert uit de oven met croutons en een dip van sjalot en balsamicoazijn.

De perfecte kaasplank samenstellen

Ga voor een goede variatie in smaak door uit elk van onze vijf groepen een kaas te kiezen: wit, geit, hard, roodkorst en blauw. Voor de perfecte opbouw presenteer je de kazen op je kaasplank van mild tot pittig; dus van romig wit naar volle roodkorst tot krachtig blauw. Ook binnen elke kaasgroep zelf kun je kiezen uit kaasjes met een milde tot pittige smaak.

Zelf samenstellen

Onze specialisten in de vestigingen helpen je graag bij het maken van je keuze. 

KAASBEGELEIDERS

Kant-en-klaar gemak

Ga voor gemak en kies een plateau met een pittige of een milde variant. 

Presentatie van je kaasplank

Maak je presentatie compleet door te kiezen voor een mooie houten plank of leistenen plateau. Met een bijpassende set kaasmessen maak je jouw kaasplankje compleet.

Vegan kaas

Vegan kaas is heerlijk romig en lekker in salades, pasta's en bijvoorbeeld dit gerecht met venkel en opgeklopte vegan feta. 

Uitgebreid assortiment

Sligro biedt een uitgebreid kaasassortiment met Hollandse en buitenlandse kazen. Kijk je ogen uit op onze kaasafdeling. Van smaakvolle camemberts tot vegan kazen en de meest smeuïge mozzarella of burrata; van kaas krijg je nooit genoeg. 

Met kaas kun je alle kanten op. Een kaasplank is bijvoorbeeld heerlijk als dessert, maar kan ook dienen als luxe borrelplank. Kaas combineert goed met zoete gerechten. Gedroogde vijgen en druiven zijn daarom al een mooie tegenhanger van de vaak uitgesproken smaken van kazen. Maar hoe stel je nou een perfect kaasplankje samen? De specialisten van Sligro adviseren je graag.

Pak uit en voeg kaas toe aan je menu, want naast alles voor een perfecte kaasplank vind je hier ook andere heerlijke recepten met kaas voor jouw diner. Wat dacht je bijvoorbeeld van een soufflé van stilton, camembert met vijgentopping, een kruidige Tête de Moine of een luxe kaasfondue?