• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

De lekkerste kaas

Een kaasplank is heerlijk als dessert, maar past ook perfect bij de borrel. Maar hoe stel je nu een kaasplankje samen? Onze specialisten adviseren je graag. Kaas combineert namelijk goed met zoete smaken. Zo kunnen noten, gedroogde vijgen en druiven een mooie tegenhanger zijn voor de vaak uitgesproken smaken van de kazen. Maar de mogelijkheden zijn eindeloos.

Kaas recepten

Een greep uit ons assortiment

Sligro biedt een uitgebreid kaasassortiment met Hollandse en buitenlandse kazen. Kijk je ogen uit op onze kaasafdeling. Van smaakvolle camemberts tot vegan kazen en de meest smeuïge mozzarella of burrata; van kaas krijg je nooit genoeg. 

Ponte Reale
Burrata Di Bufala
Bakje 125 gram
Pak 250 gram
Isigny Sainte Mère
Camembert au lait cru
Stuk 250 gram
Greco
Feta, BIO
Pak 150 gram
Trevisanalat
Ricotta
Bakje 250 gram
Pak 200 gram
Zak 200 gram
Potje 120 gram
Potje 150 gram
Doos 1 kilo
Isigny Sainte Mère
Halfzoute boter, BIO
Wikkel 200 gram
Isigny Sainte Mère
Boter met guerande zout
Stuk 250 gram
Doos 10 stuks

Samenstellen van een kaasplank

Ga voor een goede variatie in smaak door uit elk van onze vijf groepen een kaas te kiezen: wit, geit, hard, roodkorst en blauw. Voor de perfecte opbouw presenteer je de kazen op je kaasplank van mild tot pittig; dus van romig wit naar volle roodkorst tot krachtig blauw. Ook binnen elke kaasgroep zelf kun je kiezen uit kaasjes met een milde tot pittige smaak. Onze specialisten in de vestigingen helpen je graag bij je keuze. 

Presentatie van je kaasplank

Per stuk
Laguiole style de vie
Kaasmessen RVS
Doos 3 stuks
Per stuk
Per stuk
Per stuk
Per stuk
Boska Monaco collection
Kaasplank 33 x 12 cm
Per stuk
Boska Monaco collection
Kaasplank 33 x 23 cm
Per stuk

Begeleiders

Ga je voor een kaasplank, denk dan ook goed na over de garnituren. Natuurlijk passen nootjes of verse druiven overal bij, toch zijn er garnituren die specifiek bij een kaas passen en de smaak alleen maar interessanter maken. Zo past mangochutney heerlijk bij Papillon roquefort. Onze specialisten op de kaasafdeling staan graag voor je klaar met persoonlijk advies. 

Potje 150 gram
Potje 150 gram
Stuk 80 gram
Zak 170 gram
Bakje 200 gram
Zak 170 gram
Boulangerie Lambèr
Kletzenbrood
Zak 500 gram

Top kazen

Is er iets Hollandser dan kaas? Tulpen, klompen en molens misschien. Maar kaas… goudgele kaas, zachte kaas, harde kaas: daar hebben we wel kaas van gegeten in ons land. Tijd om een aantal absolute topkazen in de spotlights te zetten.

Raclette en fondue

Racletten en fonduen zijn, net als gourmetten, geliefde tradities met kerst. Heer1ijk samen tafelen, samen genieten. Zoals vroeger, maar dan met eigentijdse gerechten. Want kerst is natuurtijk wel de gelegenheid om uit te pakken. Laat zien wat je in je mars hebt.