Bruschetta met hervékaas, foie royale en sinaasappel
Bruschetta met gesmolten hervékaas, foie royale en een marmelade van sinaasappel
Een kaasplank is heerlijk als dessert, maar past ook perfect bij de borrel. Maar hoe stel je nu een kaasplankje samen? Onze specialisten adviseren je graag. Kaas combineert namelijk goed met zoete smaken. Zo kunnen noten, gedroogde vijgen en druiven een mooie tegenhanger zijn voor de vaak uitgesproken smaken van de kazen. Maar de mogelijkheden zijn eindeloos.
In het Reypeaer kaashuis in Woerden wordt al sinds 1906 traditionele Reypenaer-kaas gemaakt. Maar waar komt nu die unieke Reypenaer smaak vandaan? We gingen met Executive chef van ZiN Inspiratielab, Sietse Blummel, op culinaire reis door Nederland en vroegen het aan Jan en Huug zelf.
"We rijpen nog steeds zoals onze overgrootvader dat deed; zonder machines, zonder koeling en zonder verwarming. We geven ons compleeet over aan de natuurlijke omstandigheden."
Sietse creërde met de smaakvolle kaas een uniek gerecht met tomaat en olijf, wat kan dienen als voor- tussen of nagerecht.
Ga voor een goede variatie in smaak door uit elk van onze vijf groepen een kaas te kiezen: wit, geit, hard, roodkorst en blauw. Voor de perfecte opbouw presenteer je de kazen op je kaasplank van mild tot pittig; dus van romig wit naar volle roodkorst tot krachtig blauw. Ook binnen elke kaasgroep zelf kun je kiezen uit kaasjes met een milde tot pittige smaak.
Met kaas kun je alle kanten op. Een kaasplank is bijvoorbeeld heerlijk als dessert, maar kan ook dienen als luxe borrelplank. Kaas combineert goed met zoete gerechten. Gedroogde vijgen en druiven zijn daarom al een mooie tegenhanger van de vaak uitgesproken smaken van kazen. Maar hoe stel je nou een perfect kaasplankje samen? De specialisten van Sligro adviseren je graag.
Pak uit en voeg kaas toe aan je menu, want naast alles voor een perfecte kaasplank vind je hier ook andere heerlijke recepten met kaas voor jouw diner. Wat dacht je bijvoorbeeld van een soufflé van stilton, camembert met vijgentopping, een kruidige Tête de Moine of een luxe kaasfondue?