• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt
Bijzonder lekker met een delicate smaak

Lamsvlees & zuiglamsvlees

Vijf redenen om voor (zuig)lam te kiezen:

#1 Seizoensproduct in de lente
#2 Margemaker
#3 Subtiele zachte smaak van Zuiglam
#4 Jaarrond een constante kwaliteit
#5 Exclusiviteit op de menukaart

Bijzonder lekker

Lamsvlees is het hele jaar door een bijzonder product, maar tijdens de Lente is het een ware delicatesse. De sterke smaak van het lam wordt ontwikkeld door de bewegingsvrijheid en het verse gras. Hoe ouder de lammeren zijn, hoe heviger de lam smaak wordt. De Lente is de periode waarin de meeste jonge lammeren verkrijgbaar zijn. De zachte smaak van het seizoensgebonden lamsvlees is voor horecagelegenheden interessant voor de menukaart.

Seizoenstopper

Het zuiglam is exclusief verkrijgbaar van eind maart tot en met eind juni. De zuiglammeren worden circa drie maanden oud, hebben een gewicht tussen de 12 en 14 kilogram en worden uitsluitend gevoed met moedermelk. Door de leefomstandigheden van de dieren heeft het vlees een mooie lichte kleur en een subtiele smaak. Het zuiglamsvlees is een echte seizoenstopper en is goed te combineren met groene kruiden zoals dragon, rozemarijn en Marokkaanse munt.

Lamsvlees Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland staat bekend door hun goede kwaliteit lamsvlees. Het gras in Nieuw-Zeeland krijgt continu lucht van de oceanen. Het gras is daardoor van uitstekende kwaliteit en dat proef je terug in het lamsvlees. Doordat de lammeren uitsluitend buiten in alle vrijheid en rust opgroeien is het vlees van uitzonderlijke kwaliteit. Het vlees is zacht en heeft een bijzondere subtiele smaak en constante kwaliteit qua snit en smaak. 

Pyrenees melklam

Dit onderscheidende lamsvlees met Label Rouge is een uitzonderlijk stukje vlees: zacht, smakelijk en met een legendarische finesse. Het lamsvlees komt uit het midden van het Baskenland en wordt vertegenwoordigd door 350 kwekers in Baskenland en de Pyreneeën. De lammeren worden gefokt bij hun moeder, zonder inbreng van buitenaf, zijn jonger dan 45 dagen en wegen geslacht zonder kop en afval 7 à 8 kg. Dit lamsvlees is exclusief beschikbaar van begin november tot eind juni. 

O’Sullivan

Het Ierse O’Sullivan-lamsvlees staat bekend om de malsheid en de heerlijke pure en zilte smaak. De lammeren zijn wat zwaarder bevleesd en het vlees is wat voller van smaak. Het verse gras, de zeelucht, de ongerepte natuur, de ruimte en volop lichaamsbeweging geven het O’Sullivan-lamsvlees een typische, zacht zilte en delicate smaak. Het O’Sullivan-lamsvlees komt van Watergrasshill. Dit Free Range Ierse lam is een veelzijdig stukje lamsvlees met een delicate smaak. Het lamsvlees van Watergrasshill is het hele jaar beschikbaar en wordt geproduceerd onder de strengste eisen.

O'Sullivan zuiglamsvlees

Dit malse lamsvlees is afkomstig van lammeren van circa drie maanden met een gewicht van 12 tot 14 kg. Het vlees kenmerkt zich door de lichte kleur, zachte smaak en sublieme malsheid. Het zuiglamsvlees is exclusief beschikbaar van eind maart tot eind juni.