• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt
Inspiratie met het lekkerste vlees uit het seizoen

Alles over lamsvlees & zuiglamsvlees

Lamsvlees is het hele jaar door een bijzonder product, maar tijdens de Lente is het een ware delicatesse. Laat je inspireren door de recepturen en het assortiment van Sligro. 

Verkrijgbaarheid zuiglam

Het zuiglam is exclusief verkrijgbaar van eind maart tot en met eind juni. De zuiglammeren worden circa drie maanden oud, hebben een gewicht tussen de 12 en 14 kilogram en worden uitsluitend gevoed met moedermelk. Door de leefomstandigheden van de dieren heeft het vlees een mooie lichte kleur en een subtiele smaak. Het zuiglamsvlees is een echte seizoenstopper en is goed te combineren met groene kruiden zoals dragon, rozemarijn en Marokkaanse munt.

Smaak

De sterke smaak van het lam wordt ontwikkeld door de bewegingsvrijheid en het verse gras. Hoe ouder de lammeren zijn, hoe heviger de lam smaak wordt. De zachte smaak van het seizoensgebonden lamsvlees is voor horecagelegenheden interessant voor de menukaart omdat het wat toegankelijker is. 

Assortiment lamsvlees

Verschillende soorten lamsvlees

O’Sullivan

Het Ierse O’Sullivan-lamsvlees staat bekend om de malsheid en de heerlijke pure en zilte smaak. De lammeren zijn wat zwaarder bevleesd en het vlees is wat voller van smaak. Het verse gras, de zeelucht, de ongerepte natuur, de ruimte en volop lichaamsbeweging geven het O’Sullivan-lamsvlees een typische, zacht zilte en delicate smaak. Het O’Sullivan-lamsvlees komt van Watergrasshill. Dit Free Range Ierse lam is een veelzijdig stukje lamsvlees met een delicate smaak. Het lamsvlees van Watergrasshill is het hele jaar beschikbaar en wordt geproduceerd onder de strengste eisen.

O'Sullivan zuiglamsvlees

Dit malse lamsvlees is afkomstig van lammeren van circa drie maanden met een gewicht van 12 tot 14 kg. Het vlees kenmerkt zich door de lichte kleur, zachte smaak en sublieme malsheid. Het zuiglamsvlees is exclusief beschikbaar van eind maart tot eind juni. 

Lamsbout

Lamsbout is een stuk vlees afkomstig van het achterste gedeelte van een lam. Ze zijn zowel met als zonder bot verkrijgbaar. Het been voegt extra smaak toe aan het vlees tijdens het koken. Je kunt lamsbout op verschillende manieren bereiden. Zo kun je lamsbout grillen, garen in de oven of bijvoorbeeld stoven. 

Lamsrack

Lamsrack is het deel van het lam dat zich bevindt langs de bovenkant van de ribben. Met lamsrack serveer je een heus pronkstuk op tafel. Wanneer je lamsrack grillt reken ongeveer 3-5 minuten per zijde en wanneer je lamsrack gaart in de oven, houd dan rekening met ongeveer 15-25 minuten.

Meer koken in de lente

Voor de lekkerste inspiratie voor een voorgerecht, hoofdgerecht of dessert ben je bij Sligro aan het juiste adres. Zo maak je van de lente gegarandeerd een culinair succes.