Een goed gerecht bestaat uit verschillende texturen. Een fluweelzachte groentecrème is hierin een mooie toevoeging. Om een goede groentecrème te maken is het juist garen van de groente van enorm belang. Door groenten te roosteren op de barbecue creëer je meer karaktervolle smaken dan dat je ze simpelweg gaarkookt in een pan met water. Het roken van mais of het roosteren van een pastinaak: de barbecue is de smaakmaker. Laat je inspireren door onze recepturen en leer deze techniek. Blink uit in je keuken en wordt de crème de la crème onder de chefs.
Met gerookte groenten en een ingekookte room creëer je met twee componenten een passende saus voor ieder gerecht. Door groente van de barbecue te pureren en die extra toe te voegen aan een fond of bouillon ontstaat een gelaagde basissaus.
Een saus of een crème alleen maakt nog geen gerecht. Daarom hebben we diverse smaakvolle gerechten ontwikkeld en uitgewerkt waarbij we gebruik hebben gemaakt van bovenstaande informatie en technieken. Haal meer uit je barbecue en laat je inspireren.
Knolselderij met crème van knoflook en bladselderijsaus
Gearroseerde knolselderij met crème van knoflook, bladselderijsaus en kappertjes
Geroosterde bloemkool met crème van aubergine
Geroosterde bloemkool met crème van aubergine, olijf, salie en tuinbonen
Gegrilde zeebaars met chorizoroomsaus en crème van gerookte mais
Gegrilde zeebaars met chorizoroomsaus, crème van gerookte mais, polenta en gepofte paellarijst.
Langzaam gegaard staartstuk met crème van pastinaak en truffelsaus
Langzaam gegaard staartstuk met crème van pastinaak, truffelsaus en krokante pastinaakchips
Sticky ananas met gorgonzolaparfait en karnemelksorbet
Sticky ananas van de barbecue met gorgonzolaparfait en karnemelksorbet