• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt
Culinaire trend

Menu van de toekomst

Hoe kunnen we in de toekomst de wereldbevolking blijven voeden met behoud van de natuur en onze planeet? Door minder vlees en vis te eten. En dat kan op verschillende manieren. Vegetarisch of veganistisch, maar ook door vis en vlees slechts als smaakaccent te gebruiken. Tijd voor nieuwe richtlijnen.

Blog Menu van de toekomst

Wat is er nodig om 10 miljard (menselijke) monden te voeden in 2050 zonder de leefbaarheid van onze planeet te schaden? Het wordt omschreven in het EAT-Lancet rapport, waarin wordt gezocht naar de ideale combinatie tussen gezondheid en duurzaamheid.

Recepten

Deze gerechten hebben allemaal een vegetarische basis. Door vlees en vis slechts als smaakaccent te gebruiken zet je, volledig Futureproof, de lekkerste gerechten op tafel. Mét oog voor het behoud van de natuur en onze planeet.  

 

Ratatouille met peer, freekeh en ansjovisbeignets

Een klassieke ratatouille kreeg een twist door het roosteren in de oven en het toevoegen van peer. Zilte ansjovisbeignets, een tabouleh van freekeh en pittige tomatenjam geven het gerecht een trendy smaakboost.

Groentefritters met makreelfilet en saffraanrijst

Een Indiaas georienteerd recept met een duurzame vis van dichtbij. Groentefritters spelen de hoofdrol en worden begeleid door kruidige saffraanrijst, gegrilde makreel en masala-hangop.

Tomatensalade met bulgur en natuurvleesbiefstuk

Een kleurrijke tomatensalade met bulgur, paprika en gegrilde sla bieden een solide podium voor een eerlijk stukje gegrild vlees.

Courgette met rode pilav en pesto

Grillen geeft aan elke groente een heerlijke smaak en dat geldt zeker ook voor courgette. Heerlijk met rode rijst en zelfgemaakte basilicum-spinaziepesto met walnoten.

Paddenstoelenragout met spelt en gemarineerde feta

De paddenstoelenragout is niet ouderwets dik, maar licht gebonden. Hij wordt geserveerd met spelt en vegan feta gemarineerd in olijfolie, peterselie en oregano.

Producten uit deze recepten

Meer culinaire trends

Culinaire trend

Groen als nieuwe luxe

Als we duurzamer willen eten, moet de perceptie van luxe veranderen. Met mooie gerechten vol kleur, structuur en smaak, mist  niemand vlees of vis.

Culinaire trend

Minder food miles uit eigen land

Duurzaam idee: goed eten hoeft niet van ver te komen. Ga aan de slag met de lekkerste ingrediënten uit eigen land en beperk je foodmiles! 

Culinaire trend

Next level ijs, ijs, ijs!

Denk je aan ijs, dan denk je aan de zomer. Geef een creatieve twist aan ijs. Laat je inspireren door next level ijssoorten met verrassende smaken.

Culinaire trend

Van waste naar wonder

Het tegengaan van voedselverspilling staat hoog op de agenda. Dit biedt chefs volop kansen om van ‘restjes’ kleine wondertjes op het bord te maken.

Hot topics