• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt
Culinaire trend

Minder food miles

Hoe ver hebben bepaalde ingrediënten gereisd om in jouw keuken te komen? De afstand tussen waar iets vandaan komt tot waar het wordt gegeten, is  wat wordt bedoeld met ‘food miles’. Hoe minder food miles, hoe ­duurzamer. Tijd om aan de slag te gaan met uitsluitend Nederlandse ingrediënten.

Blog Minder food miles

In de zoektocht naar hoe we onze wereld kunnen verduurzamen, is het verminderen van de food miles, de voedsel­kilometers, een belangrijk thema. Gelukkig komen er heel veel prachtige producten gewoon uit ons eigen land en uit onze eigen zee. 

Recepten

In deze gerechten beperken we onze foodmiles en gaan we koken met ingrediënten uit Nederland. Van Nederlands geitenlam tot Zeeuwse oesters, aangevuld met groenten van het zomerseizoen.  

Zeewiersalade met mosselen

Een kleine salade van little gem met zeekraal en zeewier van de Nederlandse kust. De gefrituurde mosselen zijn eerst gestoomd in Nederlandse wijn. Gedroogd zee-eikpoeder en Nederlandse sojasaus maken het af.

Zomergroentesoep met pesto

Een zelfgetrokken kippenbouillon van Biomeerwaardekip vormt de basis voor een kom Hollandse heerlijkheid. Met asperges, venkel, jonge aardappels, prei en wat oude kaas.

Reebok met hollandse aardappeltortilla

Een meesterlijk schilderijtje op het bord: reebokbiefstuk, aardappeltortilla, in appel-perenstroop en juttersbitter gegaarde appel en bramen zorgen voor een uitgebalanceerd smaakpalet.

Brandade de luxe

De brandade van gezouten tarbot, aardappel, boter en peterselie is van zichzelf al bijzonder smaakvol. En met Oosterscheldekreeft en garnalen maak je er een superdeluxe variant van.

Lamsrack met fenegriekkaas en quinoa

Een heerlijk zomers gerecht met geitenlam, gecombineerd met een kruidige boerenkaas met fenegriek, tomaatjes en radijzen. De Nederlandse quinoa
maakt het extra eigentijds.

Producten uit deze recepten

Meer culinaire trends

Culinaire trend

Groen als nieuwe luxe

Als we duurzamer willen eten, moet de perceptie van luxe veranderen. Met mooie gerechten vol kleur, structuur en smaak, mist  niemand vlees of vis.

Culinaire trend

Menu van de toekomst

Hoe kunnen we in de toekomst de wereldbevolking blijven voeden met behoud van de natuur en onze planeet? Het is tijd voor nieuwe richtlijnen.

Culinaire trend

Next level ijs, ijs, ijs!

Denk je aan ijs, dan denk je aan de zomer. Geef een creatieve twist aan ijs. Laat je inspireren door next level ijssoorten met verrassende smaken.

Culinaire trend

Van waste naar wonder

Het tegengaan van voedselverspilling staat hoog op de agenda. Dit biedt chefs volop kansen om van ‘restjes’ kleine wondertjes op het bord te maken.

Hot topics