• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt
Culinaire trend

Groen als nieuwe luxe

Als we duurzamer willen eten, dan moet de perceptie van luxe veranderen. Er is immers veel meer onder de zon dan kaviaar, eend en kreeft. Met tong- én oogstrelende gerechten boordevol kleur, structuur en smaak, mist absoluut niemand het vlees of de vis.

Blog Groen als nieuwe luxe

Vegetarische gerechten zijn al lang niet meer weg te denken van de kaart.  Maar 100% plantaardig koken is voor velen nog best een uitdaging. Zonde, want juist groenten en kruiden geven kleur, geur en smaak aan elk willekeurig gerecht.

Recepten

Deze gerechten zijn 100% vegan, maar leveren niets in op smaak. Volwaardige  plantbased recepten waarbij gebruik is gemaakt van creatieve technieken om 'simpele groenten' de perfecte smaak te geven. 

Risotto met tomatenbouillon, gefrituurde uien, truffel en notenolie

Deze risotto is bereid in een zelfgemaakte, sterke en kruidige tomatenbouillon. Gefrituurde uienringen, gefrituurde salieblaadjes, gebakken cherrytomaatjes en plakjes truffel geven een luxe gevoel.

Jonge bietjes met aardbei frisée en gepekelde citroen

Drie verschillende bereidingen van rode, gele en chioggiabiet: gepoft, friszuur gemarineerd en in olie gebakken. Aardbeien, bloedzuring, munt en roze peper maken het af, ook visueel.

Rauwe en gekonfijte asperges met vegan xo-saus

De witte asperges worden in de oven gekonfijt met sesamolie, de groene asperges worden rauw gegeten. Bijzonder aan dit gerecht is de zelfgemaakte vegan ‘xo-saus’, die onder meer door de shiitakes veel umami aan het gerecht geeft.

Venkeldessert met grapefruit en granita

De meringue wordt gemaakt van het lekvocht van kikkererwten, de granita van Martini en tonic. Samen geven ze een unieke smaak aan de - met tijm, venkelzaad en steranijs gekookte - venkelplakken. Goudpoeder zorgt voor extra, visueel spektakel.

Groene gazpacho met erwten en bonen

Groener dan dit wordt het niet: een heerlijke, zomerse gazpacho van venkel, bleekselderij, groene tomaten en groene paprika. Ook de garnering is groen en heerlijk zomers en fris: erwten, bonen, peultjes, komkommer en kervel.

Groentenlinten met artisjokcrème

Geschaafde wortellinten worden door ijswater in 3 uur tijd heerlijk crunchy. Artisjokcrème en mieriksworteldressing geven dit gerecht vervolgens een aangename kick. De bloemetjes zorgen voor het ultieme zomergevoel.

Producten uit deze recepten

Meer culinaire trends

Culinaire trend

Menu van de toekomst

Hoe kunnen we in de toekomst de wereldbevolking blijven voeden met behoud van de natuur en onze planeet? Het is tijd voor nieuwe richtlijnen.

Culinaire trend

Minder food miles uit eigen land

Duurzaam idee: goed eten hoeft niet van ver te komen. Ga aan de slag met de lekkerste ingrediënten uit eigen land en beperk je foodmiles! 

Culinaire trend

Next level ijs, ijs, ijs!

Denk je aan ijs, dan denk je aan de zomer. Geef een creatieve twist aan ijs. Laat je inspireren door next level ijssoorten met verrassende smaken.

Culinaire trend

Van waste naar wonder

Het tegengaan van voedselverspilling is een hot topic. Dit biedt chefs de kans om van ‘restjes’ wondertjes op het bord te maken.

Hot topics