Belangrijke veiligheidswaarschuwing: Hela Satésaus, Merba Paasassorti & Lunetta Sprits

  • Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt
Onderscheiden met saus

Pimp your plate

Vijf voordelen van pimp your plate:

#1 Verbluf je gasten met onderscheidende plating
#2 Stem de saus af op het bord
#3 Varieer met onderscheidende technieken
#4 Onderscheidende sausrecepturen
#5 Maak je gerechten instagrammable

Gasten eten met hun ogen. Smaak is namelijk voor een groot deel gebaseerd op zicht. Een aantrekkelijk gerecht vinden gasten vaak lekkerder. Daarnaast worden visueel aantrekkelijke gerechten vaker gedeeld via social media en zorgen uiteindelijk voor meer exposure van je zaak. Aan de slag dus met Pimp Your Plate! Gerechten zijn gemakkelijk te pimpen met saus in zowel smaak als presentatie. Want de romige saus is inmiddels weer helemaal terug van weggeweest, maar dan in de vorm van echte eyecatchers op het bord. Waar roomsauzen op basis van roux zwaar en dik waren zijn moderne roomsauzen op basis van kookroom licht en fris. Door de perfecte binding zijn de sauzen goed op te schuimen en stabiel bij het toevoegen van zuren.

De nieuwe standaard in kookroom

Er is een reden waarom Debic Kookroom 20% Original tegenwoordig de standaard is in de professionele keuken. Het is het perfecte stuk gereedschap voor iedere chef. Alhoewel de Debic Kookroom 20% Original al van topklasse was, blijven de lat hoger leggen, net als jij. Daarom is er een verbeterd recept voor Kookroom 20% Original. De nieuwe standaard voor professionele kookroom biedt je een snellere binding met 10% meer sausopbrengst. Ongeëvenaarde kookeigenschappen: schift niet, perfecte binding en is altijd stabiel. Voor een volle roomsmaak in sauzen en soepen.

 

Glanzend contrast

Wanneer een saus glanst ziet deze er smakelijker uit en geeft een mooi contrast als je een mat bord gebruikt. De glans krijg je door te emulgeren met koude boter. Door het gebruik van kookroom van Debic gaat je saus niet schiften. Zelfs niet in de bain-marie! Ook het afkoelen van de saus is geen probleem door het emulgerende effect van de Debic kookroom. Teruggekoelde sauzen opwarmen? Emulgeer even met een staafmixer en je bent klaar.

Instagrammable dresseren

Wie kent ze niet borden op social media waarbij de manier hoe de saus is opgemaakt direct in het oog springt. Waar deze posts en foto’s echter geen antwoord op geven is de vraag: Hoe maak je dit? Wij belichten graag een onderdeel van bordopmaak en laten zien hoe je sauzen op verschillende mooie manier kunt presenteren.
Als het gaat om het dresseren van sauzen, zijn er geen grenzen. Zelfs op een eenvoudig bord maak je je gerecht instagrammable door de saus. In deze video geven we je volop inspiratie. Pimp your plate!

×

Schuimend contrast

Gebruik je een diep bord, creëer dan hoogteverschillen met een schuimende saus. Het gerecht wordt dan ook “voller” Zie het als een bad: een bad lijkt ook voller als er schuim op staat.
Een saus schuimend maken doe je à la minute. De truck is om zoveel mogelijk lucht in de saus te slaan met een staafmixer. Door de eigenschappen van Debic kookroom blijft je schuim stabiel en heb je geen lecithine nodig.

Speel met kleur

Er is geen mooier contrast te bedenken dan een wit bord met daarop een zwarte saus of andersom. Contrastrijke sauzen maken je gerecht ook meteen veel aantrekkelijker. Kleur geven aan je saus kan op vele manieren. Denk maar aan een groente puree, sterke gekleurde specerijen, verse kruiden, inktvisinkt of een donkere fond. Onderstaande recepturen hepen je te inspireren.