• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Kerstdranken

Tijdens de feestdagen mogen bijzondere dranken niet ontbreken. Op deze pagina vind je volop inspiratie voor bijzondere bieren, wijnen en cocktails. Alles voor klinkende feestdagen die net wat anders zijn dan je gewend bent. Maak het feest compleet met heerlijke bijpassende tapas en hapjes.

Variatie in dranken met kerst

Denk deze kerst daarom verder dan bier en wijn en steel de show met feestelijke cocktails, mixdranken en non-alcoholische dranken. Manager van Barrelproof Company Chi-ho Ta geeft tips.

Kerstbieren

Goed werk heeft tijd nodig. Dat geldt ook voor deze bieren. Laat ze rijpen op een koele, donkere plek en de smaken ontwikkelen zich verder, waardoor het bier na een tijd een ware smaakrevolutie doormaakt.

Wijnen voor kerst

Schenk je deze wijnen tijdens de feestdagen, dan weet je een ding zeker: één slok is al genoeg voor een warme herinnering. Delicaat en sprankelend, krachtig en rijk of een verfijnde zachtheid waarbij je blijft ontdekken. 

Borrelen op hoog niveau

Een high beer of high wine is de perfecte invulling van het borrelmoment. Geniet samen van smaakvolle wijnen of robuuste bieren en serveer de perfecte pairings met bijpassende hapjes.

Stijlvolle digestieven

Tijdens de feestdagen pakken we uit. Ook met luxe dranken. Deze digestieven zijn perfect om te serveren na een imposant diner. Of gewoon bij de borrel, omdat ze naast smaakvol ook een lust zijn voor het oog.

Feestelijke cocktails

Tijd voor cocktails? Ga voor een heerlijke cocktail met limoncello in een gekaramelliseerd glas of voor een klassieke Christmas GT.

Variatie in dranken met kerst

Sligro denkt in aanloop naar kerst met je mee over een slim en betaalbaar kerstmenu. Door 10 concrete tips, slimme oplossingen, handige trainingen en uitgebreide kerstassortiment met aanbiedingen bied jij jouw gasten deze kerst een betaalbaar menu en genieten zowel jij als jouw gasten volop deze kerst!

 

 

Zeg je feestelijke momenten, dan zeg je feestelijke dranken. Denk deze kerst daarom eens verder dan bier en wijn en steel de show met feestelijke cocktails, mixdranken en non-alcoholische dranken.

Manager van Barrelproof Company Chi-ho Ta geeft tips. Met deze tips weet jij zeker dat je een uniek en betaalbaar drankenarrangement kunt aanbieden. 

Bekijk hier alle overige tips om het beste uit jouw zaak te halen met kerst: 

Tip 1: Wat sterke dranken betreft gaan florale gins goed met seafood. 

Tip 2: Denk voor de vleesgerechten meer aan gerijpte spirits. Dat brengt de natuurlijke smaak van het vlees naar voren. 

Tip 3: Een chocoladedessert op het kerstmenu? Daarbij passen agave based spirits perfect. 

Tip 4: Kijk ook naar intensiteit van smaken: vind de connectie tussen gerecht en drankje, zodat het ene de ander niet overstemt.

Tip 5: Bouw de intensiteit op van voorgerecht naar hoofdgerecht en dessert. Er zijn tegenwoordig ook tal van non-alcoholische alternatieven. 

Tip 6: De ‘gins’ en ‘vermouths’ gemixt met tonic zijn een perfect non-alcoholisch aperitief. 

Meer verdiepen in feestelijke dranken? Bekijk dan de vele trainingen op het gebied van dranken bij ZiN inspiratielab.  

Trainingen en masterclasses

Op zoek naar meer inspiratie voor (kerst)dranken? Laat je inspireren door de vele trainingen en masterclasses bij ZiN inspiratielab. 

Haal het beste uit jouw zaak met kerst

10 tips van experts voor kerst

Tijdens de feestdagen mogen bijzondere dranken niet ontbreken. Op deze pagina vind je dan ook volop inspiratie voor de beste wijnen, champagne, bubbels en speciaalbieren. Maar denk ook eens aan luxe, gedestilleerde dranken en feestelijke cocktails! Wat dacht je bijvoorbeeld van een gin tonic cocktail, of eentje met limoncello? Liever alcoholvrij? Een cocktail op basis van koffie of thee smaakt heerlijk bij een uitgebreide kerstbrunch.

Bij Sligro vind je echt alles voor klinkende feestdagen die net wat anders zijn dan je gasten zijn gewend. Het feest echt compleet maken? Serveer heerlijke, bijpassende gerechtjes om de smaakpapillen nóg meer te prikkelen.

Rijpen en bewaren van bieren

Goed werk heeft tijd nodig. Dat geldt ook voor de volgende bieren; Orval trappist, Straffe Hendirk Heritage, Hertog Jan Grand Prestige, Gouden Carolus Whisky infusion, Oude Geuze Boon Black label 6th en La Trappe Quadrupel. Laat ze rijpen op een koele, donkere plek en de smaken ontwikkelen zich verder, waardoor het bier na een tijd een ware smaakevolutie doormaakt.

Doe het zelf
Ook aan de slag? Dubbel, quadrupel, geuze, lambiek, kriek, stout en porter zijn perfecte rijpbieren. De meeste worden zachter, ronder en zoeter. Bij fruitige bieren op basis van lambiek worden de fruitige elementen echter extra geaccentueerd en bij geuzebieren wordt het zurige karakter juist wat afgevlakt. Let wel op: in de regel geldt dat flessen met een kroonkurk rechtop bewaard dienen te worden en flessen met een kurk juist liggend. Kroonkurkflessen kunnen door de druk die ontstaat tijdens het liggen uit elkaar klappen wanneer je deze rechtop zet. Kurkflessen hebben kans om uit te drogen wanneer deze rechtop staat. Hierdoor veroudert het bier te snel.

ORVAL TRAPPIST

Een geliefde trappist van veel bierliefhebbers. Wegens zijn complexe gistingsproces heeft dit Belgische trappistenbier een bijzondere en unieke bitter-fruitige smaak.

STRAFFE HENDRIK HERITAGE
Een speciale editie van de Straffe Hendrik: Quadrupel. Deze variant rijpt een jaar lang op bordeauxvaten uit Frankrijk en heeft daardoor een wijnachtige smaak met een houtachtige ondertoon.

HERTOG JAN GRAND PRESTIGE
De trots van Hertog Jan en een van de zwaarste bieren van Nederland. Dit ambachtelijke bier heeft een volle smaak met zoete en bittere tonen en een droppige achtergrond.

GOUDEN CAROLUS WHISKY INFUSION
Gouden Carolus Imperial Dark werd verrijkt met een infusie van Gouden Carolus Single Malt-whisky. Dat resulteert in een unieke, krachtige en volmondige smaak.

OUDE GEUZE BOON BLACK LABEL 6TH
Deze elegante, malse Oude Geuze heeft een aangename sprankeling en  lichtzure toetsen van citrus. Een aperitiefbier dat perfect past bij vis, oesters of mosselen.

LA TRAPPE QUADRUPEL
Dit bier heeft een verwarmende, volle en intense smaak: moutig zoet, aangenaam bitter en met verrassende aroma’s als banaan, amandel en vanille. Een trappistenbier waar je eens goed voor mag gaan zitten!