Belangrijke veiligheidswaarschuwing: Henri maaltijdenSprite en Coca-Cola & Tonijnfilet Smitvis

  • Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Foodplating & Garnering

Smaak is belangrijk, maar het oog wil ook wat. Sterker nog: hoe je alles op het bord presenteert kan je gerecht maken of breken. Je gasten proeven namelijk niet alleen met hun mond, maar ook met hun ogen. Ga hierbij voor een verrassende eigentijdse opmaak van je borden voor de finishing touch. 

Klassiekers in een eigentijds jasje

Vertrouwde gerechten als carpaccio, varkenshaas met champignonsaus en de klassieke dame blanche, wie houdt er niet van? Toch zou je deze klassiekers  nét wat feestelijker kunnen presenteren. Door de toevoeging van enkele spannende smaken en structuren, ben je al een heel eind op weg. Het grootste verschil maak je door een geheel nieuwe opmaak van je borden. 

Pimp your plate - Instagrammable dresseren

Wie kent ze niet borden op social media waarbij de manier hoe de saus is opgemaakt direct in het oog springt. Waar deze posts en foto’s echter geen antwoord op geven is de vraag: Hoe maak je dit? Wij belichten graag een onderdeel van bordopmaak en laten zien hoe je sauzen op verschillende mooie manier kunt presenteren. Als het gaat om het dresseren van sauzen, zijn er geen grenzen. Zelfs op een eenvoudig bord maak je je gerecht instagrammable door de saus. In deze video geven we je volop inspiratie. Pimp your plate!

×

Bijbehorend assortiment

Spelen met hoogte

×

Deze paté van eendenlever en reecarpaccio krijgt een bijzondere uitstraling door het gebruik van steekringen. Door te spelen met verschillende maten en hoogte ontstaat een chefwaardige creatie. 

Garneren aan tafel

×

Dit dessert van witte chocolademousse laat zien dat de finishing touch ook aan tafel kan worden gedaan. Laat je gasten zelf de aardbeiencoulis dresseren met een pipet voor een extra smaakaccent. 

Luxe finishing touch

×

Deze chocodroom is al een plaatje op zich. Maar hier laat je zien dat je met een kleine toevoeging een groots effect kan bereiken. Een luxe finishing touch bereik je door de toevoeging van goudpoeder. 

Precies placeren

×

Het lijkt soms precisiewerk, maar met een pincet worden zelfs de meest verfijnde details kinderspel. Maak gebruik van een pincet om de ingrediënten op de juiste plek te leggen. Zo creëer je een waar kunstwerk! 

Vegen op het bord

×

Een eigentijds kaasplankje op leisteen is snel samengesteld, maar geeft je gasten een kerstwaardige afsluiting van het diner. De kant-en-klare lemoncurd strijk je uit met een knikpaletmes. Daarop presenteerd je de lekkerste kazen. 

Quenelles maken

×

Quenelles zien er prachtig uit en door een beetje te oefenen met 2 lepels krijg je het als vanzelf onder de knie. Aangevuld met coquilles en diverse krokantjes is dit bord helemaal in balans. Zowel in smaak als in opmaak. 

Feestelijke tafelstyling

Een creatieve en doordachte opmaak versterkt de smaak van je gerecht. Het juiste tafellinnen, stijlvol servies, bijzonder bestek en sprankelend glaswerk maken het verschil!