Vertrouwde gerechten als carpaccio, varkenshaas met champignonsaus en de klassieke dame blanche, wie houdt er niet van? Toch zou je deze klassiekers nét wat feestelijker kunnen presenteren. Door de toevoeging van enkele spannende smaken en structuren, ben je al een heel eind op weg. Het grootste verschil maak je door een geheel nieuwe opmaak van je borden.
Carpaccio bol
Serveer jouw carpaccio eens op een andere manier met deze decoratieve carpaccio bol
Varkenshaas champignonsaus
Serveer jouw varkenshaas op speelse wijze en druppel de champignonsaus tussen garnering
Wie kent ze niet borden op social media waarbij de manier hoe de saus is opgemaakt direct in het oog springt. Waar deze posts en foto’s echter geen antwoord op geven is de vraag: Hoe maak je dit? Wij belichten graag een onderdeel van bordopmaak en laten zien hoe je sauzen op verschillende mooie manier kunt presenteren. Als het gaat om het dresseren van sauzen, zijn er geen grenzen. Zelfs op een eenvoudig bord maak je je gerecht instagrammable door de saus. In deze video geven we je volop inspiratie. Pimp your plate!
Deze paté van eendenlever en reecarpaccio krijgt een bijzondere uitstraling door het gebruik van steekringen. Door te spelen met verschillende maten en hoogte ontstaat een chefwaardige creatie.
Dit dessert van witte chocolademousse laat zien dat de finishing touch ook aan tafel kan worden gedaan. Laat je gasten zelf de aardbeiencoulis dresseren met een pipet voor een extra smaakaccent.
Deze chocodroom is al een plaatje op zich. Maar hier laat je zien dat je met een kleine toevoeging een groots effect kan bereiken. Een luxe finishing touch bereik je door de toevoeging van goudpoeder.
Het lijkt soms precisiewerk, maar met een pincet worden zelfs de meest verfijnde details kinderspel. Maak gebruik van een pincet om de ingrediënten op de juiste plek te leggen. Zo creëer je een waar kunstwerk!
Een eigentijds kaasplankje op leisteen is snel samengesteld, maar geeft je gasten een kerstwaardige afsluiting van het diner. De kant-en-klare lemoncurd strijk je uit met een knikpaletmes. Daarop presenteerd je de lekkerste kazen.
Quenelles zien er prachtig uit en door een beetje te oefenen met 2 lepels krijg je het als vanzelf onder de knie. Aangevuld met coquilles en diverse krokantjes is dit bord helemaal in balans. Zowel in smaak als in opmaak.