• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Veggie BBQ

Barbecueën met vlees of vis? Kan natuurlijk. Maar wie echt trendy wil zijn, gaat voor het grillen van groenten. Je geeft groenten een compleet andere dimensie doordat je met heet vuur de natuurlijke suikers karamelliseert. Van gegrilde bloemkool tot cavemanstyle ashbaked pumpkins. De variaties zijn eindeloos met de veggie-bbqrecepten van Sligro. Wij adviseren je graag! 

Trendy, verrassend en gezond

Minder vlees en meer groenten. Vegetarisch is de trend op het gebied van koken en dat is op verschillende manieren te verklaren: het is lekker, gezond en je kunt eindeloos variëren. Verras daarom deze zomer met heerlijke groente- en fruitgerechten van de barbecue. Wij hebben verschillende recepten gemaakt die jou op weg helpen om een trendy barbecue gerecht te serveren.  Ga aan de slag, experimenteer ook zelf met groenten en fruit van de barbecue en join the movement!

Ontzettend lekker en makkelijk

Als je denkt dat barbecueën met minder vlees en meer groenten moeilijk is, wees dan gerust. Groente heeft namelijk dezelfde behandeling nodig als vlees. Dus behandel een mooie plak bloemkool, knolselderij of kool op dezelfde manier als een stukje vlees. Pitmaster Jord Althuizen geeft je in deze video handige tips. Je vind hieronder nog eens vijf bereidingstips die je gegarandeerd helpen:

  • Dry-Rub: wrijf de groenten in met een mix van je favoriete kruiden.
  • Marineer: maak een marinade met bijvoorbeeld olijfolie, verse kruiden en citroensap.
  • Pekel: door stevigere groenten van te voren te pekelen, creëer je een krachtige smaak. Gebruik bijvoorbeeld rijstazijn, suiker of zout.
  • Rook: voeg houtsnippers toe voor een authentieke rooksmaak.
  • Folie: Verpak (gemarineerde) groenten in aluminiumfolie om tijdens de bereiding alle smaken te behouden.
×

Veggie BBQ recepten

Klik op de recepten hieronder voor heerlijke veggie-inspiratie om je gasten mee te verrassen. Daarbij kun je alle kanten op: van piri piri aubergine met burrata tot  gegrilde bloemkool met spinazie. Liever iets zoet? Probeer dan de gegrilde ananas met honing en kaneel. 

Assortiment