Scones met framboos en kroepoek van rozenwater

Gang
Hapje Nagerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
15 minuten

Bereidingswijze

  1. Vries de frambozen zou koud mogelijk aan. En sla ze kapot als ze bevroren zijn.
  2. Geef de scones kort wat hitte vanuit een oven op 180 graden ongeveer 3 minuten.
  3. Klop de mascarponecrème op met 50 gram poedersuiker.
  4. Dresseer een eetlepel mascarponecrème centraal op het bord.
  5. Leg hier de scones op.
  6. Zet wat puntjes mascarponecrème op de scones.
  7. Dresseer de couilis van bosfruit (boiron) om de scones mee.
  8. Frituur de kroepoek van rozenwater kort op 180 graden.
  9. Verdeel de kroepoek in stukken over de scones.
  10. Strooi de bevroren frambozen over de scones.
  11. Garneer het gerecht af met de overgebleven poedersuiker en met de eetbare bloemen.
×

OpmaaktipDresseer de scones eens als een dessert.   

TipJe kunt hier ook kleine varianten van maken voor bij de thee of als friandise

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 12 scones gemixt (evt) MNDV
  • 3 dl mascarponecrème (Debic)
  • 70 gram poedersuiker
  • 100 gram boiron bosfruit
  • 4 stuks kroepoek van rozenwater (didess)
  • 40 gram frambozen
  • 10 gram eetbare bloemen

Publicatie datum: 15 juni 2022

Gerelateerde recepten