• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Hoofdgerechten lente

Bij het hoofdgerecht kun je echt uitpakken met alle lekkere ingrediënten die het voorjaar je te bieden heeft. Met de mooiste producten uit de zee, uit de wei of uit de grond creëer je buitengewone lentesmaken. Verras bijvoorbeeld met een heerlijke roast van de BBQ. Of maak een gevulde lenterollade van zuiglam. En wat te denken van een heerlijke witte aspergeplank met zalm. Niet voor niets een tijdloze klassieker! 

Hoofdgerechten plateau

Voor een bourgondische presentatie serveer je het hoofdgerecht op een plateau. Presenteer met opscheplepels aan tafel, zodat iedere gast zijn eigen portie kan pakken. Witte asperges met zalm is een fantastische combinatie en door de toevoeging van spinazie, amandel en dragon krijgt dit gerecht een eigentijdse twist. Niet in de laatste plaats door het op een grote plank te serveren.  

×
Per stuk
Smeding
Spinazie
Zak 300 gram
Cup 125 gram
Vitalicious
Dragon
Zakje 100 gram
Vitalicious
Bieslook
Zakje 75 gram
Doos 10 stuks
Isigny Sainte Mère
Boter ongezouten, BIO
Wikkel 200 gram

Roast

Van entrecote en lamsrack tot beenham; onze culinair adviseurs hebben dit voorjaar de meest lekkere roastgerechten voor jou samengesteld. Perfect voor op de barbecue maar net zo lekker uit de pan. En naast deze hoofdgerechten hebben zij je nog veel meer culinaire inspiratie te bieden. 

Recepten hoofdgerecht lente

Van snelle en mooie hoofdgerechten tot uitdagende en oogstrelende creaties. Onderstaande recepten bieden voor ieder wat wils en zijn heerlijk in de lente.

Lente uit de zee

Vongole en hangcultuurmosselen zijn prachtige schelpdieren en smaken heerlijk in de lente. Maak een Italiaanse pasta of kies voor dit smaakvolle mosselgerecht. Deze hangcultuurmosselen worden gekweekt dicht onder het wateroppervlak waardoor ze sneller groeien en ze in het voorjaar al geschikt zijn voor consumptie. 

Smaakmakers van O'life

Van mooie sauzen, chutneys en glazes tot vinaigrettes en culinaises. Met de smaakmakers van O’life geef je een gerecht nét dat beetje extra. Probeer de nieuwe smaken uit en geef je gerecht een bijzondere twist met bijvoorbeeld een glaze in de nieuwe smaken mango red pepper en cranberry. Bekijk hieronder het gehele O’life assortiment.  

Flesje 25 cl
O'life Glazes
Wasabi soja
Flesje 25 cl
Koker 25 cl
O'life
Cranberry
Koker 25 cl
O'life Culinaise
Bruschetta
Pot 30 cl
O'life Culinaise
Jalapeño
Pot 30 cl
O'life Culinaise
Limoen koriander
Flesje 25 cl
O'life Culinaise
Peppadew
Pot 30 cl
O'life Culinaise
Pesto
Pot 30 cl
O'life Culinaise
Piccalilly
Flesje 25 cl
O'life Culinaise
Ravigotte
Pot 30 cl
Pot 30 cl
Flesje 30 cl
O'life Dressing
Balsamico vinaigrette
Tube 45 cl
O'life Dressing
Carpaccio vinaigrette
Flesje 45 cl
Flesje 45 cl
O'life Dressing
Sesam soja vinaigrette
Tube 45 cl
Flesje 45 cl
Stazak 20 cl
Flesje 30 cl

Heerlijk van de BBQ

Zodra het wat lekkerder weer wordt kunnen we niet wachten om weer buiten te bakken, braden en grillen. Deze gerechten zijn het lekkerst direct vanaf de BBQ geserveerd.  Steek het op een spies of rol alles in een wrap en presenteer het op mooie disposables. 

Spiesen

Spiesen horen bij een BBQ, zijn echte eyecatchers en hoeven niet alleen maar uit vlees of vis te bestaan. Ga voor groen en rijg er heerlijke gemarineerde voorjaarsgroenten aan.

Wraps

Met een gegrilde wrap van de BBQ kun je oneindig variëren. Zowel in vulling als in soort wrap. Denk bijvoorbeeld aan een vegetarische courgettewrap met groene asperges.

Maak je lentediner compleet

Sligro biedt je alle inspiratie die je nodig hebt voor een compleet diner deze lente.  Ga ook aan de slag met onze tips en recepturen voor je voorgerecht, dessert of brunch. Samen maken we er een buitengewone lente van.