Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het Cookiebeleid voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Mosselen zijn een heerlijke en veelzijdige zeevrucht die in tal van recepten tot hun recht komen. Hun delicate smaak en sappige textuur maken ze perfect voor eenvoudige bereidingen zoals klassieke mosselen in witte wijn en knoflook, tot meer complexe gerechten met romige sauzen of pittige kruiden. Of je ze nu stoomt, bakt of grillt, mosselen zijn snel en eenvoudig te bereiden, en vormen een heerlijk ingredient voor elke gelegenheid. Ontdek een scala aan recepten met mosselen en geniet van deze smakelijke zeevruchten die elke tafel verlevendigen met hun rijke maritieme smaak.
Zeewiersalade met mosselen
Salade van little gem met zeekraal en zeewier van de kust. De gefrituurde mosselen zijn gestoomd in Nederlandse wijn. Met zee-eikpoeder en sojasaus.
Spaanse kikkererwtenstoof met mosselen
Ook voor een stoofgerecht lenen kikkererwten zich prima. Deze Spaanse stoof bestaat naast kikkererwten uit uien, tomaten en mosselen. Smaakmakers als witte wijn, paprikapoeder en verse peterselie maken er een uitgebalanceerd geheel van.
Romige Koreaanse mosselen
De combinatie van mosselen, gochujang, ui, knoflook en slagroom maakt dit gerecht een beetje ‘fusion’. Het is gegarneerd met de smaakmakers bosui, koriander..
Mosselen van de barbecue
Gesmoorde mosselen van de barbecue met daslookboter en gremolata
Gesmoorde mosselen van de barbecue
Met pesto gesmoorde mosselen, geserveerd met tomatentoast en aioli van gepofte knoflook
Vichyssoise met mosselen
Preisoep met aardappel en groentebouillon, verrijkt met crème fraîche en geserveerd met mosselen, bosui en dille voor een verfijnde smaakervaring.
Tempura van mosselen en octopus
Zowel mosselen als octopus zijn vanwege hun zilte, zoete smaak en hun stevige structuur perfect om te frituren. Het tempura-beslag en de soja-gemberdip geven deze fijne snack een oosters tintje.
Parelgortpaella met mosselen en Hollandse garnalen
Een heerlijke twist op de klassieke Spaanse paella, waarbij rijst wordt vervangen door parelgort.
Fluère Spritz
Alcoholvrije spritz met Fluère Bitter, alcoholvrije mousserende wijn en sodawater
Fluère Pink Gin & Tonic
Alcoholvrije cocktail met Fluère Raspberry Blend en tonic water
Fluère Gin & Tonic
Alcoholvrije cocktail met Fluère Original Botanical Blend en tonic water
Hollandse 'paella’ van bloemkoolrijst
Paella op zijn Nederlands, maar dan met bloemkool in plaats van rijst. Dit gerecht is bijzonder goed gevuld met heerlijke inktvis, mosselen, kokkels en garnalen.
Gemengde ceviche
In Peru wordt een ceviche vaak gemaakt met één soort vis, zoals zeebaars of tong. Maar gemengde ceviche kan minstens zo lekker zijn. Daarom zitten er in dit recept naast yellowtailfi let uit Zeeland ook mosselen, coquilles en Zeeuwse oesters.
Paella plus
Goed gevuld, goed op smaak en goed in balans: deze paella heeft het allemaal. Van kip tot mosselen en van garnalen tot kokkels, er is voor elke tafelgenoot wat wils.
Gemengde zeevruchten-cocktail
Deze klassieker is gemaakt met onder meer grote garnalen, kleine garnalen en mosselen. De dressing is fris en op basis van tomaatjes en bieslook. Erbij een st
Hollands glorie
Geniet van een eenpersoonskaasplankje met Goudse XO Reverse, Grand Cru Beemsterkaas en Hooibloemkaas.
Quattro formaggi
Mooie combinatie van 4 heerlijke Italiaanse kazen voor een eenpersoon kaasplank.
Tropisch sateetje
Saté, geserveerd met een exotische mix van ananas, koriander en pittige chilisaus. Verfrissend met een vleugje citrus!
Glühkriek met specerijen
Glühwein gemaakt met kriekbier. Een heerlijke twist op de klassieke glühwein.
Caribbean coffee
Een heerlijke koffie met koffielikeur, sinaasappellikeur, spiced rum, lobbig geslagen slagroom en een vleugje kaneel.
Borrelplateau anno nu
Een smaakvol plateau met crispy bites, mozzarellasticks en diverse bitterballen, geserveerd met huisgemaakte dips.
Veelkleurige hutspot
Een vrolijke twist op de klassieke hutspot door de kleurrijke wortels.
Lemon-meringuetaartje
Lemon-meringuetaartje met yoghurt, suikerspin en vlierbloesem.
Cioccolata calda
Een rijke, Italiaanse warme chocolademelk. Dik, romig en perfect om jezelf mee te verwennen op koude winterdagen. Pure chocoladewellness!
Kaasfondue met kruiden
Eenpersoons kaasfondue met kervel en bieslook: een romige traktatie met een frisse, kruidige twist.
Armagnac met tropische twist
Verse ananassap gemengd met robuuste Armagnac en een vleugje citroen, geserveerd over ijs.
Knolselderij-rösti
Krokante knolselderij-rösti met aardappel, knoflook, citroenrasp en bladselderij. Een heerlijke twist op een klassiek gerecht.
Belgische stoemp
Een heerlijke mix van aardappelpuree en seizoensgroenten, geserveerd met Belgische kaas. Comfortfood op z'n best!
Hertenpie
Heerlijke stoofpie met hertenstoofvlees, peterselie, tijm en knapperig bladerdeeg.
Pompoencausa met gerookte zalm en zalmeitjes
Puree van geroosterde pompoen met limoenrasp en koriander, belegd met gerookte zalm, zalmeitjes en frisse kervel-frisée salade.
Knapperige sajoer lodeh
Een smaakvol groentegerecht met een romige kokosmelkbasis, op smaak gebracht met kerrie en kurkuma. Snel klaar en heerlijk fris!
Schol met oesterzwammen en gekonfijte aardappels
Romige oesterzwammen, gestoofd in witte wijn en crème fraîche, vergezeld door sappige scholfilets met salie-citroenboter.
Wildzwijnstoof met zoete-aardappelfriet
Stoofpot met beukenzwammen en oesterzwammen, afgemaakt met een vleugje azijn. Geserveerd met krokante zoete-aardappelfriet.
Hertenbiefstuk met noten, aardappelgratin en zuurkool
Zachte zuurkool gestoofd in eendenvet en witte wijn, geserveerd met hertenbiefstuk, aardappelgratin en rode wijnjus.
Appeltaart anders
Appeltaartje van bladerdeeg, 5-spicesslagroom, gedroogde en gekonfijte appel en rozijnen
Verstopte Dame blanche
Chocoladesaus, geslagen slagroom, vanille-ijs, gezouten-karamelcrunch en Atsina Cress
Gebakken paddenstoelen op toast
Goudbruine briocheplakken, besmeerd met boter, geserveerd met gebakken gemengde paddenstoelen, verrijkt met mirin en dragonazijn.
Gestapelde Crèpe Suzette met passievrucht en vanilleijs
Crèpe-Suzettetaartje met mascarpone, sinaasappel-passiejus en vanille-roomijs
‘Eend’ van knolselderij met polenta
Geroosterde knolselderij met hoisinsaus, bijna niet van eend te onderscheiden, geserveerd met gebakken polenta, frisse radicchiosalade en rode wijnsaus.
Lamsstoof met cornichons en olijven
Een verrukkelijke lamstoofpot, langzaam gegaard in wijn met knoflook, winterpeen en tomaten. Verrijkt met olijven, kappertjes en cornichons.
Soju-yuzu-cocktail
Verfrissende Soju-yuzu-cocktail met druivensmaak, limoensap en yuzu-tonic. Laag in alcohol.
Hollandse geitenkaascroissants
Hollandse geitenkaascroissants: krokante afbakcroissants met gesmolten geitenkaas, geserveerd met zoete dadelpuree en granaatappelmelasse.
Coquelet ‘piri piri’
Gegrilde coquelet ‘piri piri’ met een frisse salade van asperges en spitskool, geserveerd met een rokerige koriander-aioli voor een pittige smaakbeleving.
Krieltjessalade met garnalen en oesterdressing
Frisse krieltjessalade met garnalen en oesterdressing: een smaakvolle mix van romige dressing, knapperige croutons, en lichtpittige garnalen!
Seafood platter
Een smakelijke barbecue-schotel met dorade, kreeft, octopus, garnalen en tonijn, geserveerd met geroosterde groenten en flatbread.
Tiramisupuddingbroodje
Een heerlijke combinatie van mascarponepudding, verkruimelde lange vingers en espresso in een luchtig broodje.
Kokos-banaandonuts
Luchtige, gefrituurde donuts met kokos en banaan, gekruid met garam masala. Perfect voor een zoete traktatie bij de koffie!
Fish kebabs
Heerlijke gekruide viskebabs met Kaapse heek, gember, koriander en tandoorikruiden. Lekker van de grill met chutney en (specerijen)rijst.
Minikaascroquet met kletsenbrood en cranberry
Mini-kaascroquet op kletsenbrood met cranberrycompote en mosterdmayonaise. Luxe borrelhap met zoet-pittige smaken en een feestelijke presentatie!
Scones met gerookte heilbot
Hartige scones belegd met romige creamcheese, gerookte heilbot, augurk en dille. Een verrassend lekkere combinatie.
Aardbeienpuddingbroodje
Aardbeienpuddingbroodje: luchtige broodjes gevuld met romige aardbeienpudding, meringue, verse aardbeien en munt. Een zoet, zomers lekkernij voor elke gelegen
Minirendangcroquet met kroepoek en sriracha
Mini-rendangcroquet op krokante currykroepoek, afgewerkt met pittige srirachamayonaise en seroendeng. Een smaakvolle snack met een Oosterse twist!
Lamsrack met pistachecrust
Mals lamsvlees omhuld met een krokante pistachekorst, geserveerd met een rijke jus en groenten voor een verfijnde smaakbeleving.
Gruyèrekaascroissants
Gruyèrekaascroissants: luxe croissants met gesmolten gruyère en zelfgemaakte walnotenboter. Perfect krokant en heerlijk hartig; ideaal voor een speciaal ontbi
Sambusa met kip
Sambusa met kip – De Oost-Afrikaanse variant op de samosa, met een dun deeg en kruidige tandoorikipvulling. Knapperig uit de oven in slechts 45 minuten!
Sambusa met zoete aardappel
Sambusa met zoete aardappel – Een knapperig en smaakvol hapje. Gevuld met kruidige zoete aardappel en doperwten, heerlijk uit de oven!
Kalfsribeye met voorjaarspaddenstoelen
Kalfsribeye met voorjaarspaddenstoelen en jus: een smaakvol gerecht met perfect gebraden vlees, rijke paddenstoelen en een diepe, aromatische saus.
Komijnekaascroissants
Komijnekaascroissants: knapperige croissants met gesmolten komijnekaas, geserveerd met een zoete uienchutney. Een smaakvolle twist voor bij de lunch!
Provolonekaascroissants
Provolone-kaascroissants: een next-level croissant met gesmolten provolone, Parmezaan en oregano. Bak krokant en serveer met verse pesto voor extra smaak!
Specerijenrijst
Specerijenrijst: kook jasmijnrijst met kruidnagel, kardemom, foelie en citrusschil voor een geurig bijgerecht. Perfect bij Fish kebab.
Urojo soup
Urojo soep: een heerlijke, dikke soep uit Zanzibar met kikkererwten, aardappel, mango en kokosmelk. Een exotisch en vullend gerecht vol smaken.
Komkommersandwiches
Frisse sandwiches met een romige mierikswortel-creamcheese, komkommer en kruiden. Perfect voor een lichte lunch of snack.
Minigambacroquet op spiesje met wakame
Mini-gambacroquet op een spiesje met wakame, limoenkoriandermayonaise en limoen. Perfecte snack met frisse smaken en een knapperige afwerking.
Sambusa met inktvis
Sambusa met inktvis: knapperige filodeegdriehoekjes gevuld met kruidige tandoori-inktvis en bosui. Perfect voor een snelle, unieke snack.
Minitortilla van krieltjes
Minitortilla van krieltjes: een smakelijke variant op de klassieke tortilla, gemaakt van krokant gebakken krieltjes voor een verrassende bite en extra smaak.
Green spaghetti meatballs
Kalfsgehaktballetjes met frisse gremolata. Een smaakvol gerecht met kruiden en Parmezaanse kaas.
Zanzibar pizza
Unieke pizza met gekruid kalfsgehakt, groenten en gesmolten mozzarella, gebakken op knapperige Flammkuchenbodems. Smaakvol en verrassend!
Sparkling ginger mule
Een alcoholvrije variant op de populaire cocktail moscow mule.
Spicy zoete-aardappeltortilla’s
Pittige tortillas met een romige zoete-aardappelpuree, verse groenten en avocado. Een smaakvolle en gezonde lunch!
Briochesandwich met burrata
Briochesandwich met burrata: romige burrata op zoete brioche met zwarte olijven, artisjok en frisse Tahoon Cress. Een verfijnde en snelle lunchoptie!
Briochesandwich met haring-bietensalade
Briochesandwich met haring-bietensalade: een verrassende combinatie van zoete brioche, frisse haringsalade en augurk.
Chipsi Mayai
Chipsi Mayai: een geliefde omelet uit Zanzibar met krokante frietjes en kruiden. Perfect als snelle, hartige lunch.
Chocomousse met gemarineerde ananas
De zoetheid van de ananas, gemarineerd in rum en kaneel, vormt de perfecte combinatie met de rijke, romige chocolademousse.
Minichorizocroquet met tortilla en aioli
Mini-chorizocroquet met tortillapuntje, frisse limoenaioli en chorizo afwerking. Krokant, smaakvol en prachtig gepresenteerd als luxe borrelsnack!
Lamsyakitori met ingelegde tomaten
Lamsyakitori gemarineerd in sojasaus, mirin en sake, geserveerd met ingelegde tomaten in misodressing en Shiso Purple. Perfect voor lunch of diner!
Met pesto gesmoorde mosselen, geserveerd met tomatentoast en aioli van gepofte knoflook
Voor het koken van mosselen gebruik je een grote pot met een goed sluitend deksel. Voeg een kleine hoeveelheid vloeistof toe aan de pot, zoals witte wijn, bier, groentebouillon of gewoon water. Ongeveer 100 tot 200 ml per kilogram mosselen is voldoende.
Breng de vloeistof aan de kook op hoog vuur en voeg dan de mosselen toe. Sluit goed af met een deksel. Kook de mosselen ongeveer 5 tot 7 minuten, of tot alle schelpen open zijn. Schud de pot af en toe om de mosselen gelijkmatig te garen.
De hoeveelheid mosselen die je per persoon serveert in een gerecht varieert natuurlijk afhankelijk van de grootte van de mosselen en het gerecht. Over het algemeen wordt aangenomen dat een gemiddelde portie mosselen per persoon ongeveer 500 tot 800 gram is.